З Кримом складніше: Окуєва оцінила ймовірність звільнення Донбасу

На відміну від Донбасу, де Росія не визнає своєї участі в збройному конфлікті, володіння Кримом - принципове питання для Кремля, що ускладнює звільнення півострова.

Про це заявила відома учасниця АТО Аміна Окуєва в інтерв'ю "Обозревателю".

"Якщо Росія стане шовковою і виведе свої сили з Донбасу, то це можна буде дуже швидко закінчити. Тому що ці бандформування самі по собі неспроможні", - зазначила Окуева.

У той же час, за її словами, Крим для Кремля - це важлива справа.

"Якщо Росія відмовиться від Криму - це буде жирна крапка на їхні амбіції. А якщо вони не віддадуть, то це все одно буде каменем на їхній шиї, тому що міжнародне суспільство не визнає цю окупацію і це завжди залишиться актом агресії в очах світового суспільства. І ми, Україна, це теж не можемо забути", - підкреслила Окуева.

Вона заявила про необхідність припинити конфлікт на Донбасі будь-якими методами - і дипломатичними, і військовими.

"Крім цього фронту, який існує на Донбасі, цього застояного конфлікту, в тилу України теж йде війна. Постійно робляться спроби розгойдати ситуацію. Це теж я відношу до війни проти України", - додала вона.

Нагадаємо, згідно з результатами соцопитування, більшість мешканців підконтрольних бойовикам "ДНР" і "ЛНР" територій Донбасу бачать майбутнє регіону у складі України.