RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бійці АТО показав трофейний прапор бойовиків, захоплений під Жолобком: опубліковано відео

За підсумками боїв за селище Жолобок Донецької області лінія фронту не змінилася, хоча населений пункт і його околиці тепер утримуються під вогневим контролем Збройних сил України.

Про це йдеться у сюжеті ТСН з місця подій.

Військові розповідають, що бій був дуже щільним - на один невелику ділянку довелося близько 80 влучень, знищено бліндаж, в якому, на щастя, не було людей. За словами бійців, противник робив акцент на артпідготовку і застосовував різні види важкої зброї.

За підсумками боїв ЗСУ втратили одного військовослужбовця, бойовики, за даними розвідки, - двадцять п'ять.

"Більше половини Бахмутської траси контролюють ЗСУ Жолобок - це така розв'язка, де дорога йде в Луганськ Нашим завданням було зірвати плани незаконних збройних формувань на розширення плацдарму і подальшого наступу Це танконебезпечний напрямок, 29-й блокпост Їхні плани було зірвано", - розповів журналістам українські військові.

За їхніми словами, під час боюбойовиків почали масово відступати, кидаючи зброю, своїх загиблих і поранених, а також свій прапор.

"Я знаю достеменно, що наші бійці ніколи прапор б не залишив ворог - бився б за нього до останнього", - пояснює один з учасників бою.

Нагадаємо, раніше український журналіст Юрій Бутусов повідомив, що ЗСУ зайняли нові рубежі на Слов'яносербському виступі біля села Жолобок.