Важливе місто України виявився залежним від окупованого Донбасу: з'явилися подробиці

Місто Маріуполь Донецької області залежить від поставок води з території окупованого Росією Донбасу.

Про це заявив колишній член Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Андрій Герус у коментарі "Апострофу".

"Туди ми постачаємо води мало, а більше беремо у них. На Маріуполь вода йде з непідконтрольних територій", - зазначив Герус.

Разом з тим, експерт не зміг назвати конкретні цифри.

У той же час в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства "Апострофу" повідомили, що з початку 2017 року на територію Луганської області, тимчасово непідконтрольну української влади, фактично було поставлено близько 3,27 млн куб. м питної води.

Виходячи з тарифу Попаснянського водоканалу (яке постачає воду на територію окремих районів Луганської області) на холодну воду і водовідведення, який сумарно становить 27 грн/куб. м (з ПДВ), виходить, що Україна поставила у 2017 році на непідконтрольну частину Луганщини води на понад, ніж 88 млн грн.

Інформації щодо поставок води в окуповані райони Донецької області Мінрегіон у відповіді на запит "Апострофу" не надав.

Детальніше про постачання Україною води і електроенергію на тимчасово неконтрольовані території Донбасу читайте в матеріалі "Стало відомо, скільки води і електрики Україна поставила на окупований Донбас", опублікованому на "Апострофі".