RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Військовий експерт пояснив, чому навіть розгромивши ЗСУ Росія не переможе Україну

У разі повномасштабного вторгнення російських регулярних військ і розгрому ними Збройних сил України, Росії не вдасться перемогти нашу країну.

Таку думку висловив військовий журналіст, координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець в інтерв'ю "Апострофу".

"Після цього війна явно не закінчиться, а перейде в асиметричну форму. На території України виникне широкомасштабний партизанський рух. Війна просто перейде з конвенційної у асиметричну форму. Почне діяти українське підпілля, партизанський рух", - заявив Машовець.

Він підкреслив, що в сучасному світі застосування грубої військової сили виправдано тільки в разі підтримки з боку місцевого населення, в той час, як в Україні, за останніми даними, 57% жителів вважають РФ агресором.

Саме тому, на думку Машовця, Кремль і відкладає "остаточне вирішення українського питання". Крім того, в РФ побоюються реакції міжнародної спільноти на вторгнення.

У той же час експерт не виключив, що Росія може в будь-який момент піти на відкриту військову агресію.

"Можливо все що завгодно: від уходу Росії з Донбасу до розв'язання широкоъ конвенційної агресії. На жаль, її ймовірність залишається досить високою", - додав Машовець.

Детальніше про ситуацію в зоні АТО і перспективи російської військової агресії проти України читайте в інтерв'ю "Плани Кремля в Україні поховали дві фатальні помилки - Костянтин Машовець", опублікованому на "Апострофі".