Партія "Відродження" закликала українців підтримати петицію щодо підвищення соцвиплат родинам із дітьми

На сайті Адміністрації президента України з’явилась петиція на підтримку законопроекту № 6063-д, яким пропонується підвищити соціальні виплати для родин із дітьми. Автори просять президента визначити законопроект як невідкладний та забезпечити його позачерговий розгляд Верховною Радою України.

Відповідну петицію зареєстрував перший заступник голови партії «Відродження» Володимир Пилипенко.

Він також звернувся до українців із проханням підтримати петицію на сайті Адміністрації Президента. За словами Пилипенка, сьогодні через надвисокий рівень смертності країна перебуває в небезпеці.

«Щороку нас стає на 180 тисяч громадян менше. Це не просто цифри – це означає, що кожного року в Україні вимирає одне невелике місто. Таке як Лубни. Покровськ. Біла Церква. Перелік можна продовжувати довго. Але наші можновладці відмовляються це розуміти! Та не створюють жодних стимулів для підвищення народжуваності в державі. Навпаки. Починаючи з 2014 року, уряд скасував більшість соцгарантій, що були важливі для батьків. «Заморозив» та зрівняв виплати при народженні дитини. Позбавив школярів безкоштовного харчування. Забрав пільги на проїзд», – сказав Володимир Пилипенко.

Політик нагадав, що ще в лютому 2017 року народні депутати групи «Партія «Відродження» зареєстрували законопроект, який уперше за багато років пропонує суттєво реформувати сферу соціального захисту родин із дітьми.

«Сьогодні – це законопроект № 6063-д, що підписаний представниками абсолютно всіх парламентських фракцій та депутатських груп. Законопроект отримав високу оцінку від Уповноваженого Президента України з прав дитини. Півроку ми разом із колегами в парламенті просили, вимагали його включення до порядку денного, застосовували всі можливі методи парламентської боротьби. Однак керівництво ВРУ просто ігнорувало наші звернення. Тому сьогодні лишається останній шанс. Ми звертаємось до Президента України. Та просимо Главу держави визначити цей законопроект як невідкладний», – додав він.

Пилипенко також звернувся до українців із проханням підписати петицію на підтримку законопроекту № 6063-д на сайті Адміністрації президента.

«Я звертаюсь до кожного з Вас і прошу не бути байдужими. Підпишіть петицію! Бо цим законопроектом ми даємо відповідь на те, яке майбутнє чекає наших дітей, а отже, і нашої нації. І ми сподіваємось, що Президент нас почує!», – закликав перший заступник голови партії «Відродження».

Інструкція для реєстрації за посиланням.