В чорнобильському місті туристи запустили колесо огляду: опубліковано вражаюче відео

У місті Прип'ять, який розташований в Зоні відчуження Чорнобильської АЕС, туристи з Польщі запустили колесо огляду, яке є одним з найбільш відомих символів населеного пункту.

Відповідне відео розміщено на YouTube.

Відзначається, що колесо огляду було запущено без використання електрики, тобто механічним способом. Під час запуску, стверджує автор відео, ні один механізм занедбаного атракціону або його частина не були пошкоджені, і після завершення запису все відновили в початковий стан.

Як передає Gazeta.ua, активісти мають намір подати скаргу в Держагентство України з управління зоною відчуження в зв'язку з запуском колеса огляду. Вони кажуть, що колесо могло обірватися, в результаті чого постраждали люди. Також Прип'ять можуть назвати місцем в аварійному стані, і туди перестануть пропускати туристів.

Колесо огляду побудували в Прип'яті в березні 1986 року в центрі міста. Його відкриття має бути на травневі свята, але 26 квітня того ж року стався вибух на другому реакторі ЧАЕС. Жителів міста евакуювали, а колесо огляду офіційно так і не запрацювало.

Як повідомляв "Апостроф", біля Чорнобиля виявили рідкісного птаха з Червоної книги.