RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Продовжуємо жити в СРСР: волонтер поставила українцям сумний діагноз

Волонтер Дарія Малахова в контексті пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі вказала на негативні риси українців.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Все робимо не для реального функціонального приводу, а на показуху, для перевірки з райвно. Використовуємо заглушки для ременів безпеки, вішаємо і забуваємо включити системи пожежогасіння, возимо дітей в машинах без крісел і так далі, список величезний. Ми просто ідіоти. Ми вважаємо, що, якщо нам вдалося непомітно вкрасти гроші у держави або піти від податків - ми стали безсмертні", - зазначила волонтер.

"Тільки на об'єктах, які будують не за загальні або крадені гроші, а за гроші конкретного інвестора або мецената - виходить приділяти увагу системам пожежогасіння багато сил і часу. Ніхто не хоче, щоб його об'єкт згорів", - додала вона.

В якості прикладу з пожежною безпекою волонтер призвела Великобританію.

"У Великобританії дуже бояться пожеж. Дуже, дуже. Так історично склалося, що пожежі псували їм життя. Тому система пожежогасіння є в кожному будинку. Навіть в самому простому, у студентському, в старечому. Все на батарейках, і коли батарея сідає, коробочка з системи починає видавати мерзенний звук. Потрібно терміново міняти батарейку і інакше ніяк. Вимкнути неможливо. Історія і культура країни в одній батарейці", - пише Малахова.

"А наша культура - тупий заглушці від ременя безпеки. Ідіоти. Про що ми думаємо? Чому боїмося говорити про важливий і здаватися панікерами? Це життя. Життя дітей, нас, наших друзів", - запитує вона.

Як повідомляв "Апостроф", один із субпідрядників реконструкції згорілого дитячого табору "Вікторія" розповів про порушення при проведенні робіт.