​Смерть Задорнова: що скандальний сатирик говорив про Україну

Вранці 10 листопада стало відомо про смерть відомого російського сатирика Михайла Задорнова, який більше року боровся з раком. З початку Евромайдану та російської агресії проти України Задорнов публічно підтримував прокремлівську позицію. "Апостроф" вирішив зібрати висловлювання сатирика про Україну і війну на Донбасі.

Про катастрофу Малазійського Boeing

Мабуть одним з найбільш недоречних жартів Задорнова був його виступ про катастрофу Boeing рейсу МН17. У своєму номері сатирик приписав слова прокурора Чусовського району Пермського краю Андрія Делієва представнику Держдепу США Джен Псакі.

"Малайзійський Boeing впав тому, що був важчий за повітря", - навів Задорнов нібито цитату Псакі. Варто нагадати, що літак рейсу МН17, за даними дослідників і прокурорів, був збитий російським БУКом, який привезли на підконтрольний бойовикам Донбас з РФ, а після краху лайнера вивезли назад. Тоді загинули 298 осіб.

Про Еврохохлів

"Євро-хохли так звані, євро-Кличко... Вони нас звинувачують в тому, що Росія робить Україну колонією. Хлопці, яка колонія може бути з країни, яка нічого не виробляє? Я щоразу згадую цей вираз, що Україна - російська колонія, коли голюся. Тому що у мене пінка українська, нею навіть голитися не можна", - каже Задорнов.

Про Савченко

"Надія Савченко - це вірус, запущений Росією, в програму євроінтеграції України", - писав Задорнов.

Про війська РФ на Донбасі

"Американці не викладають в мережу і ніде доказів. Ну є ж напевно російські військові з'єднання, які допомагають ополченцям. Але ніде немає доказів... Так є ж вони десь. Значить — домовилися. По-моєму, все вже вирішено", - казав Задорнов.

Про виходців з Заходу

Західняк приїхав в Росію і повернувся назад на "западенщину". Каже, "привітайте мене, я напаскудив на Червоній площі за Крим".

"І що, прямо на їх бруківку?"

"Ні, в штани".