RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Терміново потрібні: названо 8 кроків для ефективної боротьби зі злочинністю в Україні

Експерт МЦПД Володимир Турчин розповів про те, що потрібно зробити Україні для боротьби зі спалахом насильства на вулицях українських міст.

Про це він написав у матеріалі для "Апострофа".

По-перше, вважає експерт, необхідно провести системні реформи в правоохоронній сфері, включаючи реформу ГПУ і СБУ.

По-друге, робить акцент Турчин, потрібно деполітизувати роботу правоохоронних органів, виробивши комплексну систему стримувань і противаг.

По-третє, каже експерт, потрібно поліпшити координацію між правоохоронними органами, зокрема необхідність створення єдиного антитерористичного центру на базі СБУ, МВС і Міноборони.

По-четверте, за словами експерта, потрібно підвищити ефективність роботи правоохоронних органів.

По-п'яте, потрібно посилити контроль над нелегальним обігом зброї. Потрібні ревізія вогнепальної зброї у населення, пошук і конфіскація незаконної зброї, в тому числі і викуп зброї, перерахував представник МЦПД.

По-шосте, "важливо посилення профілактичної роботи, в тому числі щодо виявлення потенційних терористів в кримінальному середовищі".

Також, вважає експерт, необхідні термінові заходи по підвищенню рівня життя в Україні а також введення програм по підтримці толерантності та взаємоповаги в українському суспільстві.

"Якщо в терміновому порядку не будуть здійснені відповідні дії, то рівень безпеки в Україні може виявитися на загрозливому рівні, коли держава фактично буде не в змозі задовольняти базові потреби суспільства, що неминуче призведе до руйнування державності. Остаточне розчарування в державних установах призведе до посилення міграційних процесів та інших негативних соціальних наслідків, а також зниження рівня економічної активності і подальшу політичну деградацію суспільства", - зробив висновок Турчин.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" Україні загрожує зупинка безвізу з ЄС: причина і вісім кроків, які врятують ситуацію.