RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У мережі розгорається скандал через безкоштовних машин швидкої допомоги, які "застрягли" на українській митниці

У порту Одеси "застрягли" більш як 40 китайських автомобілів "швидкої допомоги", які КНР передала в дар Україні для організації невідкладної допомоги в сільській місцевості.

Про це повідомив журналіст Сергій Костеж на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що "швидкі" укомплектовані, зокрема, кардіометрами і дефібриляторами.

"Нові машини, справні, але застрягли в Одесі тому (формально), що не відповідають стандарту Євро-5, який Україна зобов'язана виконувати, так як підписала той самий договір про Евроассоціаціі. Всі знають, що українська митниця - кришталево чесна і ніколи, ні за що не пропускає в країну заборонених товарів. Так і тут. Загалом, митники дружно загорнули безкоштовну допомогу від іншої держави зі стандартом Євро-4", - пише журналіст.

"І це було б зрозуміло хоч якось (договір і все таке), якщо б у нас в сільській місцевості на виклики по швидкій не їздили страшні вовтузяться дизелем Уази та буханця, у яких взагалі ніякого еко-стандарту немає. Я мовчу про те, що в більшості обласних центрів швидкі допомоги у нас - смердючі Газелі, яким до Євро-5 ще далі, ніж китайцям", - додав Костеж.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська митниці не пропустила в країну авто "швидкої допомоги", яку передала в якості гуманітарної допомоги українська діаспора в Нідерландах.