RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українські канали потрапили в скандал через "русский мир" в ефірах на Новий рік

Українські канали потрапили в скандал через те, що в новорічну ніч збираються показати фільми "Москва сльозам не вірить" і "Іронія долі, або З легким паром" за участю російських артистів, внесених до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, в "Іронії долі" зіграла невелику роль і озвучила головну героїню Валентина Тализіна. Вона підписала звернення на підтримку політики Путіна щодо України і прокоментувала це.

"Я вважаю, що позиція Росії по Криму правильна. У Криму проживає 60% росіян. Референдум потрібен. Верховна рада Криму все правильно вирішила. Вони все життя мріяли бути в Росії. Вони це завжди говорили, скільки б я в Крим не їздила. А якщо зовсім чесно, то Крим - це була наша територія. Хрущов зробив такий жест невідомо чому", - заявляла Тализіна.

З'їздивши на гастролі до окупованого Криму, Тализіна знову відзначилася заявами про "російський" Крим і ситуацію в Україні.

"І завжди, звичайно, думала, ну, чому генсек Хрущов взяв і зробив такий фортель - віддав Крим. Ну, думала, гаразд, це був радянський час, людей ніхто не питав, які вже там референдуми! Але прикро було всього народу. Чи не може слово навіть. Тим більше що російські його завойовували - Катерина, Потьомкін ... і в Криму навіть ніхто не говорив по-українськи! Все говорили і говорять по-російськи", - говорила вона.

Крім того, у фільмі "Москва сльозам не вірить" знявся Олег Табаков. Він також підписав звернення на підтримку політики Путіна щодо України і відзначився кричущими антиукраїнськими заявами.

"Мені здається, це справедливо. Якби наші українські брати були б поразумніше, вони б не стали дискутувати на цю тему. Навпаки, треба було сказати: "Вибачте нас, Христа ради! Ми на халяву купилися". Тому що ніякого відношення Крим до України залежной і незалежной не має", - відзначав він.

Тализіна та Табаков внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Трансляція контенту з їх участю є незаконною.

А режисер цього фільму один з найзапекліших артистів рашістів - Володимир Меньшов - який передав бойовикам терористичної "ДНР" мільйон рублів і відзначився багатьма антиукраїнськими заявами.

Також 31 грудня на "Інтері" покажуть фільм "Снігуроньку викликали?" з тим же Меньшовим і ще однієї палкою прихильницею Путіна і окупації Криму - Іриною Алфьоровою. А на каналах НТН і Enter-фільм крутити стрічки "Ти - мені, я - тобі" і "Шукайте жінку" з Леонідом Куравльовим, який також підписав пропутінського звернення і відзначився рашістськими заявами.

Читайте в матеріалі "Апострофа": "ТВ переходить на українську мову: голку Росії зламали, але є кілька загроз".