А російським газом ви не користуєтеся: під Києвом розгорівся скандал навколо російського фільму в маршрутці

Журналіст Олександр Подобрий розповів про свій конфлікт з водієм маршрутки, який порушив бронь місць і відмовився вимкнути російський фільм.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"Увечері я їхав на Київ з майбутньою дружиною від батьків, які живуть під Полтавою. Схема відпрацьована давно: бронюємо два місця поруч заздалегідь, чекаємо маршрутку в певному місці на трасі і спокійно сідаємо. Пара годин і ти вже насолоджуєшся смогом на рідній Харківській, але на цей раз все пішло криво. Коли ми сильно замерзлі все-таки дочекалися наш автобус, то виявилося, що водій "забув" про нашу бронь", - почав Подобрий.

Зрозумівши, що йому доведеться їхати стоячи, журналіст вирішив зателефонувати оператору маршрутних таксі.

"Той зателефонував водію, а далі почався цирк на узбіччі: удар по тормозах, вирячені очі водія, який влетів в салон, дикий ор (правда я теж кричав у відповідь) і підключившіся до нашої лайки пасажири. Ну, а далі почалося найцікавіше. Частина пасажирів вирішили скористатися моментом і попросили водив поміняти російський серіал, який йшов по телевізору на щось більш адекватне. У відповідь на це прозвучала прекрасна фраза з заголовка "А російським газом ви теж не користуєтеся?" і "Чи може мені моє російське прізвище теж змінити?". Ну і ще багато чого. Загалом, настрій нам зіпсували знатно. Та й така фігня на цьому маршруті помічена вже не в перший раз", - закінчив він.

Журналіст потім в коментарях додав, що своє місце в маршрутці йому звільнити вдалося, але фільм так і продовжив йти по телевізору, "оскільки половина маршрутки заступилася за російський кінематограф".

Раніше в Києві стався конфлікт між водієм маршрутки та вдовою загиблого офіцера АТО.