RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чорно-біла війна: відомий росіянин яскраво висловився про Донбас

Російський письменник і військовий журналіст Сергій Лойко вважає війну на Донбасі "чорно-білим" протистоянням добра і зла.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Я був в Слов'янську і бачив, як все це відбувалося. Я бачив, що абсолютно чужі люди приїхали в місто, захопили адміністративні будівлі. Я бачив, що відбувалося в донецькому аеропорту. Розумієте, коли ти все життя проводиш на війні - на одній, на другий, третій, вісімнадцятої - то ти, загалом, звикаєш до того, що в кожній війні у обох сторін є своя правда. Наприклад, Нагорний Карабах. на верху гори знаходиться Степанакерт, де переважно жили вірмени, а трохи нижче, по серпантинній дорозі, знаходиться Шуша, де переважно жили азербайджанці. І, розмовляючи і з тими, і з тими, ти розумієш, що і у тих, і у інших є якісь причини ненавидіти, бути озлобленими", - розповів письменник.

Війна на Донбасі не схожа на такі війни, вважає Лойко.

"А тут, в Україні, я побачив, що ця війна чорно-біла, тому що з одного боку - це зло, з іншого боку - це добро. Добро захищає свої землі, змушене захищати. Я вважаю, що єдиний плюс цієї війни, якщо так його можна назвати, в тому, що вона перетворює Україну з уламка Радянського Союзу в згуртовану націю українців, незалежно від їх національності. Це єдиний плюс цієї війни. А мінус - все інше, людські життя", - розповів він.

Читайте докладніше в інтерв'ю Сергія Лойко "Апострофу" Росія поверне Україні Крим, є реальний сценарій.