RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Глава МОЗ розбурхала мережу несподіваною радою українцям

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун приголомшила українців новиною про те, що вода, що потрапила на туберкулінову пробу (реакцію Манту), ніяк не впливає на результат тесту.

Про це в.о. міністра написала на своїй сторінці в Facebook.

"Якщо ви знаєте, що пробу Манту не можна мочити - перегортайте далі. Але помітила, що багато українців вважають навпаки: ніби вода на шкірі може вплинути на реакцію організму, папула від ін'єкції збільшиться, і результат проби помилково покаже, що людина інфікована. Це не так. Вода на шкірі ніяк не може вплинути на пробу Манту. Адже ін'єкція туберкуліну вводиться під шкіру, куди вода сама по собі не проникає", - написала вона.

За запевненням в.о. міністра охорони здоров'я, обмежень такого роду немає і в рекомендаціях західних організацій, наприклад, таких як CDC.

"Втім, Манту дійсно не варто терти або дряпати. А ось мочити можна на здоров'я", - рекомендує Супрун.

Така порада Супрун викликала велику кількість коментарів. Українці відразу розділилися на три табори. Одні були дійсно здивовані. Інші підтвердили слова міністра на власному прикладі, а треті знайшли черговий привід для сміху.

"Зараз Hennadii Moskal виступить з матюкливою заявою, що пробу Манту не можна мочити", "Я в дитинстві експериментувала, і точно знаю, що вода ні на що не впливає. Вона запалюються при будь-яких умовах через алергію на вакцину. Мене навіть возили на аналізи, сказали, що все ок, але алергія. Але чомусь продовжували колоти щорічно","Так чого лікарі брехали нам в школі?","Мій світ не буде колишнім","Це Перемога! Уляна Супрун увійде в історію Незалежної України , як найбільш ліберальний представник медицини, яка дозволила мочити пробу Манту і лизати взимку бурульки", - пишуть вони.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на спалах кору, українці не поспішають робити щеплення своїм дітям.