RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

А потім був Майдан: росіянка, яка воювала на Донбасі поділилася потужним постом про життя в Україні

Росіянка Юлія Толопа з позивним "Валькірія", яка з 2014 року брала участь в АТО на стороні ЗСУ, зворушила мережу серцевим постом про Україну.

Його вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Валькірія" народилася і виросла на Кавказі, поблизу П'ятигорська і жила звичайним життям кавказького підлітка з "російськими" радикально правими маршами, вуличними міжетнічними конфліктами з карачаївцями, кабардинцями, "козацькими" спортивними змаганнями".

"Так тривало до моїх 18 років. І напевне продовжувалося б і далі. Але в Україні відбувся Майдан. Тоді, в Росії коли я дивилася по телевізору пропаганду 1 каналу з зимового Майдану, я ще не знала, що ваш Майдан змінить моє життя назавжди. Буде нечесно зараз сказати, що тоді в квітні 2014 я приїхала з відчуття великого патріотизму до України. Мені було просто цікаво приїхати, і побачити що насправді відбувається. Будь яка революція в 18 років це передусім захопливо. Вже тут, в Києві, я почала поступово розуміти що насправді відбувається, наскільки перевернутий світ нам показувала путінська пропаганда. А далі, коли почалася війна я прийняла рішення їхати воювати. Мені було соромно, що моя країна підло вкрала Крим. Мої співвітчизники, російські війська - окупували Донбас і при цьому нахабно брехали що " Нас там нет". Щоб зрозуміти як це - просто уявіть, що Україна зненацька напала на Молдову чи Білорусь. Солдати вбивають і грабують. І при цьому всюди офіційно розказують, що це внутрішня білоруська громадянська війна. Думаю вам би теж стало соромно. Вже в червні 2014 року я приїхала добровольцем в батальйон Айдар", - написала вона.

Одне із заповітних бажань Юлії Толопи після чотирьох років війни - це "щоб війна закінчилася нашою перемогою, тому що Крим, Донецьк, Луганськ - це Україна!".

Як повідомляв "Апостроф", раніше "Валькірія" заявляла, що змушена повернутися в Росію, оскільки до цих пір не отримала українське громадянство.