RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Міжнародна асамблея матерів закликала ухвалити закон про медстрахування - Богомолець

Міжнародна асамблея матерів закликала Україну проводити такі реформи, що поліпшуватимуть життя громадян, а не робитимуть його нестерпним.

Про це повідомила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, котра виступила організатором асамблеї, передає телеканал «112 Україна».

У день матері, 13 травня, в стінах Київської міської державної адміністрації відбувся перший з’їзд Міжнародної асамблеї матерів, у якому взяли участь, крім дружин та матерів Героїв Небесної сотні та загиблих в АТО, матері Туреччини, Сирії, Боснії та Герцеговини, а також інших країн світу.

«Буде резолюція Міжнародної асамблеї матерів. Це резолюція не політична, а резолюція за те, щоб Україна робила такі реформи, які поліпшать життя. Такі реформи, які облегшують життя, а не роблять його нестерпним. Тому матері України сьогодні об’єдналися, і я сподіваюся, що така традиція буде щорічною. І знову ми будемо збирати матерів України та будувати нашу державу», – підкреслила Богомолець.

Серед вимог щодо ухвалення резолюції зазначені, крім «припинення імітації реформ», – ухвалення закону про загальнообов’язкове медичне страхування, боротьба з поширенням алкоголізму та наркоманії, розвиток економіки та боротьба з корупцією.

Ухвалений Асамблеєю документ буде передано в Кабінет міністрів, президенту України, а також в компетентні міжнародні інстанції.

Нагадаємо, Богомолець раніше заявляла, щовнаслідок медреформи МОЗ тіньовий сектор зросте ще більше, адже впровадження платної медицини на вторинній та третинній ланках змусить людей шукати саме в цьому тіньовому секторі додаткові заробітки, щоб оплатити собі та своїм близьким лікування, що коштує сотні тисяч гривень.

«За таких умов всі потуги уряду, спрямовані на економічне зростання, приречені на поразку. Ніхто не захоче віддавати державі свої гроші, які можуть стати єдиною гарантією збереження їхнього здоров’я та життя», – вважає народний депутат.

За її словами, впровадження загальнообов’язкового медстрахування допоможе всього за кілька років вивести з тіні більшу частину економіки.

«Ця модель передбачає, що страхові внески за працівників сплачуватиме роботодавець, самозайняті оплачуватимуть страховку самостійно, а за незахищених заплатить держава. У разі, якщо єдиною можливістю отримати державну медичну страховку буде офіційне працевлаштування або декларація підприємницької діяльності, людей, готових працювати за зарплатню у конвертах, значно поменшає, і роботодавці будуть змушені йти на поступки та оформлювати людей на роботу», – констатувала Богомолець.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: