Хтось отримав медальки: в мережі розповіли про незвичайні "пригоди" найманця з Росії в українському тилу

Координатор громадської організації "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетілова розповіла подробиці взяття в полон бійцями 57-ї окремої мотопіхотної бригади бойовика, який виявився громадянином Росії.

Про це Решетілова написала в Facebook.

"Я цю історію дуже добре пам'ятаю, чула її від декількох різних людей. Цей громадянин РФ пройшов непоміченим повз нашої лінії оборони зі зброєю, тому що тоді між позиціями двох батальйонів бригади була діра. Можливо, йшли групою, але інших сепарів встигли відігнати. І ось залишився цей громадянин РФ один, зі зброєю в тилу нашої бригади. Лазив він по тилах непоміченим тиждень, поки не почав пухнути з голоду, заходив в місцеві магазини та намагався розрахуватися рублями. *фігевші продавчині доповідали про таку аномалію військовим. Ну ті його шукали, але безрезультатно. А потім громадянин РФ, мабуть, зважив усі за і проти, і вирішив, що краще потрапити в полон, ніж померти від голодної холодної смерті і сам вийшов на бійців артилерійського дивізіону 57 омпбр. Вони його нагодували, допитали і передали СБУ", - написала вона.

Крім того, за словами Решетілової, у вироку бойовику зазначено, що його взяли в полон не бійці 57-ї окремої мотопіхотної бригади, а СБУ.

"Але і це ще не все. Найцікавіше - це обставини, викладені у вироку. Про 57 бригаду там мова не йде, забудьте. Покусаєв був затриманий доблесною СБУ! Служба безпеки України, признавайтесь, хто там отримав премії і медальки за цього дивака, який сам прийшов?" - задається питанням волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше блогер з ніком Necro Mancer назвав ім'я взятого в полон росіянина. Затриманому виявилося 47 років, в рядах бойовиків він служив водієм-механіком.