"Слава Україні": армійська ініціатива Порошенко поставила росіян на вуха

Президент України Петро Порошенко доручив розробити законопроект про заміну військового вітання в ЗСУ радянського зразка "Здрастуйте, товариші!" і "Бажаємо (бажаю) здоров'я!" на "Слава Україні!" і "Героям слава!"

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Укрінформ".

"Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, щодо правил як необхідно вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть їх в цілому", - сказав Полторак.

При цьому він назвав раніше зареєстрований законопроект з тією ж пропозицією "сирим".

За його словами, новий законопроект вже практично готовий. Суб'єктом законодавчої ініціативи буде Президент України.

Полторак також підтвердив, що під час військового параду в День Незалежності в Києві 24 серпня як військове вітання буде використовуватися "Слава Україні!" і "Героям слава!".

"Під час проведення параду ми якраз покажемо, що це більш українське, більш наше", - сказав Полторак.

Ця новина викликала негайну реакцію в Росії. Агентство ТАСС, повідомило, що "Українська армія змінює традиційне військове вітання радянського зразка на гасло націоналістів". Російські користувачі мережі також активізувалися.

Нагадаємо. як раніше повідомляв "Апостроф", в лютому 2018 року Кабінет міністрів пропонував офіційно ввести військові вітання "Слава Україні" і "Героям слава".