RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ніхто не думає про комфорт і людей: мережі підірвав гнівний пост про "подорож" на поїзді з Києва до Бердянську

У мережі обурюються умовами подорожей на українських потягах і нераціонально складеним розкладом їх руху.

Пост про це, опублікований в Facebook журналістом Антоном Швецем, за добу набрав майже 2 тисячі лайків і 400 репостів.

Головна претензія Швеця до "Укрзалізниці" - нераціонально складений розклад. Він згадує і про брудні, старі вагони, відсутність квитків за 45 днів до дати виїзду і загальни низьку якість сервісу, проте найбільш емоційно журналіст висловлюється саме про довгі і часті зупинки потягу.

"У самому Запоріжжі ДВІ ГОДИНИ майже. У Дніпрі майже ГОДИНУ. Година і дві години просто стоїмо - при цьому якщо поїзд стоїть, як ви розумієте, не працює кондиціонер і в вагоні настає Майданек. Хвилин за п'ять температура підвищується до хамаму, а далі ти вже танеш в поту і час зникає як на радіусі Шварцильда. Якщо у вагона немає кондиціонера, то в цей момент ти можеш хоча б підтягти голову до віконця і подихати НЕ +45 в салоні, а +28 за вікном", - пише Швець.

При цьому, за його словами, скласти коректний розклад - не так складно і це не вимагає великих фінансових вкладень.

"Нормальний розклад продуманий під пасажирські перевезення не вимагає ж ні вкладень особливих, ні інвестицій, нічого. Господи, та тут на три години можна термін скоротити просто повикидав нікому не потрібні полустанки і незрозумілі простої в містах. Ну не 19 століття, воду не треба міняти і вугілля завантажувати на полустанках не треба. Навіщо поїзд, який йде в курортний регіон гарантовано забитим наглухо, повинен зупинятися на полустанках, гальмувати і так далі ", - обурюється журналіст.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в поїзді "Миколаїв - Івано-Франківськ" стався конфлікт через те що провідниця нахамила пасажиру, відмовившись розмовляти з ним українською мовою.