RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.65
  • НБУ:EUR 42.75
НБУ:USD  39.65
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Спека в Україні: стало відомо, коли пройдуть рятівні дощі з грозами

У середу, 15 серпня, практично на всій території України збережеться спекотна погода, дощі і грози знизять температуру тільки в четвер, 16 серпня.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так, 15 серпня в центрі і на півночі України температура повітря підніметься вдень до 31-34 градусів вище нуля, а вночі впаде до 20 з відміткою "плюс". На Західній Україні буде трохи прохолодніше: 24-26 тепла вдень і близько 15-17 градусів у нічний час доби. Також цей регіон буде єдиним в Україні, де прогнозують короткочасні дощі з грозами. У той же час, на півдні і сході країни буде практично як на сковорідці: 32-36 вдень і близько 20 градусів тепла вночі.

16 серпня опади перемістяться на решту території України, крім сходу. Дощі трохи знизять температуру: на заході і півночі вдень варто очікувати близько 24-28 градусів тепла, а вночі стовпчик термометра покаже 18-20 вище нуля. А ось на півдні і сході спека не відступить: синоптики прогнозують на цих територіях до +36 градусів вдень і 21 градус тепла вночі.

Детальніше про погоду на найближчі дні читайте в матеріалі "Апострофа": Як на сковорідці: синоптики попередили українців про аномальну погоду.