Ще вісім росіян попросили Путіна про обмін на українських політв'язнів

Вісім громадян Росії, які відбувають покарання в Україні, написали заяви на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на одного з українських політв'язнів.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Facebook.

За словами Омбудсмена,15 серпня такі заяви написали Вячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія №40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8").

Денісова нагадала, що раніше такі заяви подали громадяни РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, та Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які зараз перебувають у Лук’янівському СІЗО.

"Ці листи також будуть відправлені до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх до Адміністрацію Президента РФ", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Комісії з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ на прохання матері українського політв'язня Олега Сенцова про помилування сина відповіли, що прохання про помилування має бути написано особисто Сенцовим.