Кум Путіна зробив гучну заяву про звільнення Сенцова

Колишній глава адміністрації президента Леоніда Кучми і друг президента РФ Володимира Путіна, Віктор Медведчук заявив, що український політв'язень Олег Сенцов повернеться додому.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу "112 Україна".

Крім того, Медведчук звинуватив уповноважену з прав людини Людмилу Денисову в зриві переговорів по звільненню Сенцова.

"Я не знаю, хто веде сьогодні переговори щодо Сенцова, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні - я бачу, що ці переговори не ведуться... Було прохання президента України такі переговори проводити - і я їх проводив. Минулого року і цього", - розповів Медведчук.

За його словами, зараз у переговорах "зроблена зупинка".

"Чому? Тому що почалися розборки між уповноваженими з прав людини - Денісової і Москалькової. Я не вважаю правильним те, як поводиться пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні...", - зазначив Медведчук.

Він висловив думку, що "будь-який тиск на РФ і керівництво Росії є контрпродуктивним".

"Звернення і вимоги через міжнародні організації до РФ, на жаль, навряд чи вплинуть. Треба вести переговори з РФ, треба пропонувати когось натомість, кого Україна може звільнити, щоб звільнити тих, чиєї свободи ми бажаємо, і тих, хто сьогодні перебуває в умовах утримання під вартою в РФ", - вважає кум президента Росії Володимира Путіна.

При цьому, відповідаючи на запитання ведучого, чи повернеться Сенцов додому, Медведчук відповів: "Звичайно, приїде".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російський поет Орлуша (Андрій Орлов) написав вірші, присвячені голодуванню українського політв'язня в РФ Олега Сенцова і відповідальності за це російського суспільства.