У втікшого з Донецька соратника Захарченко почалися серйозні проблеми

В угрупуванні так званої ДНР звинуватили "міністра податків і зборів республіки" Олександра Тимофєєва в привласненні власності аграрного підприємства "Колос Д" на суму понад 850 мільйонів рублів.

Про це повідомляють сепаратиські ЗМІ.

"Прокуратура ДНР" отримала команду підняти всі справи і матеріали місцевої "податкової", знайти недоліки, викликати незадоволених підприємців і збирати компромат на Тимофєєва.

"Тимофєєв, по суті, скористався високою посадою для особистого збагачення і зміцнення власного "авторитету", - сказав директор підприємства "Колос Д" Вадим Савенко.

За його словами, Тимофєєв захопив власність "Колос Д" в листопаді 2017 року, тоді на територію підприємства зайшла група озброєних людей на чолі з директором "держпідприємства "Зоря Агро" Геннадієм Кряжевим. Пославшись на нібито наявні в розпорядженні "міністерства податків і зборів" документи про визнання безгосподарським всього майна підприємства, вони фактично здійснили його захоплення.

Крім того, зазначив Савенко, низка найбільш цінних об'єктів в центрі Донецька також перейшли під контроль Тимофєєва.

За інформацією сепаратиські ЗМІ, "віце-прем'єр ДНР" і глава "міндоходов ДНР" Тимофєєв втік до Москви.

Як повідомляв "Апостроф", так зване "МВС ДНР" опублікувало фотографії людей, розшукуваних у справі про ліквідацію ватажка бойовиків Олександра Захарченко.