Етнофестиваль в Харківській області зібрав рекордні 75 тисяч відвідувачів: яскраві фото

Етнофестиваль в селищі Малинівка Харківської області в 2018 році відвідали рекордні 75 тисяч осіб з усіх куточків України та зарубіжжя.

Про це повідомляє сайт ХОДА.

У Чугуївському районі Харківської області, в селі, де в 1967 році знімався знаменитий фільм "Весілля в Малинівці", в серпні щорічно проводиться фольклорний фестиваль обрядового та весільного дійства "Весілля в Малинівці плюс". Але лише в цьому році, після кардинальної зміни концепції, він став настільки масовим.

Ідеєю свята в 2018 році став відхід від радянських асоціацій і акцент на симбіозі народної культури і сучасності. Для гостей в Малинівці працювали 16 локацій і 5 сцен, свої вироби представили близько 200 народних майстрів України, виступили майже 200 фольклорних колективів, в тому числі з Грузії, Вірменії, Греції та Білорусі.

"Фестиваль "Весілля в Малинівці плюс" - це гарне відновлення традицій, а також модернізація проведення подібних заходів", - зазначила глава Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, яка відвідала фестиваль під час робочої поїздки до Чугуївського району.

За її словами, проведення подібних заходів сприяє формуванню туристичної привабливості та створення сприятливого туристичного клімату як в регіоні, так і в країні в цілому.

"Фестиваль має прямий підтекст. Сьогодні тут було укладено 9 офіційних шлюбів. Також була можливість для всіх, хто хотів випробувати свої нерви і терпіння, оформити шлюб на один день - зі свідоцтвом. І таких пар було набагато більше", - зазначила Світлична.

Головною "родзинкою" фестивалю стала можливість вступити в шлюб на добу в "Арці закоханих". Крім того, відбувся парад наречених, які дійсно одружилися в цей день, а також пар, які одружилися на фестивалі в різні часи. Завершилося свято великим концертом за участю зірок української естради, а також фаєр-шоу та дискотекою.