Чеченець відмовився воювати проти України і втік з країни: стала відома його історія

Ченченський військовослужбовець Далхан відмовився в 2016 році їхати вбивати українців і втік з країни в Білорусь.

Його історію розповідає білоруська редакція "Радіо Свобода".

Далхан - колишній військовий. Свого часу він служив контрактником і заробляв близько 700 євро на місяць, коли нічого не доводилося робити.

У Чечні у Далхана був будинок в 300 квадратних метрів, в якому вони разом з дружиною виховували сімох дітей.Потім брат Далхана, відправлений охороняти кордон, був убитий під час бомбардування на Донбасі.

Пізніше наказ про відрядження на Донбас отримав і сам Далхан.

"У моєму контракті не було написано, що я повинен вбивати людей. Я сказав, що не поїду", - говорить він.

Коли Далхан зрозумів, що за відмову воювати в Україні йому загрожує трибунал, він пішов з армії і вирішив виїхати з Чечні.

Разом з сім'єю він перебрався до Білорусі, звідки хотів потрапити до Польщі, проте після 16 невдалих спроб залишився в селі на Поліссі (заради безпеки вони попросили ЗМІ не називати місце проживання - Апостроф).

Зараз Далхан працює пастухом, а його дружина пече пиріжки на продаж.

"Ніколи в житті не думав, що буду пастухом. Але друзям не кажу, що працюю пастухом. Негарно якось. Все життя був військовим, а зараз пастух. Хай вибачить мене Всевишній, я їм кажу, що працюю на пожежку", - зізнався Далхан.

Він зізнається, що "краще з палицею пасти корів, ніж зброю в руках тримати".

Зараз чеченець офіційно живе в Білорусі, вступив до колгоспу і отримав будинок в селі від держави. Разом з дружиною вони отримують близько 600 доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що у чеченському Грозному одну з вулиць назвали на честь ліквідованого на Донбасі терориста.