У масштабних військових навчаннях в Україні візьмуть участь літаки НАТО: опубліковано фото

У жовтні в декількох областях України пройдуть найбільші міжнародні військові навчання "Чисте небо-2018", де будуть задіяні понад 40 літальних апаратів, в тому числі і літаки НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Навчання проведуть з 8 по 19 жовтня в Хмельницькій і Вінницькій областях. У них буде задіяна техніка з США, України та повітряні судна НАТО.

"Понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів, сотні військовослужбовців з України і майже з 10 країн НАТО будуть задіяні в наймасштабніших за роки незалежності України міжнародних навчаннях авіаційних підрозділів, які почнуться в середині жовтня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

А з українського боку в навчаннях візьмуть участі близько 20 літаків різних типів, а також вертольоти і БПЛА. Крім них, задіють стаціонарні і мобільні радіолокаційні підрозділи і мобільні вогневі групи підрозділів ППО.

Також військовослужбовці пройдуть підготовку на літаках США різних моделей - F-15C/D, С-130, КС-135 і БПЛА МQ-9.

Завдання будуть виконувати американські, румунські, польські та українські пілоти. До того ж, близько 10 країн НАТО планують задіяти передових авіанавідників та інших фахівців різних напрямків.

Винищувач McDonnell Douglas F-15 Eagle

Військово-транспортний літак С-130

Літак заправник КС-135

Розвідувально-ударний БПЛА МQ-9

Винищувач F-16C

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували фото навчань ЗСУ "Козацька Воля-2018" на Закарпатті.