RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Через що вибухнув арсенал під Ічнею: український генерал вказав на ключові моменти

Експерт з питань безпеки озвучив три версії причин вибуху в районі військових складів під Ічнею.

Ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан підтримує думку, що це диверсія. Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Коли мене на наступний ранок після вибуху запитали про Ічню, я висунув три версії. Перша - ситуація пов'язана з безвідповідальністю конкретних посадових осіб. Друга - спроби приховати розкрадання боєприпасів та стрілецької зброї. І третя, якої я дотримуюся - це диверсія, так як Ічня знаходиться недалеко від кордону з Росією, і це вже не перший, і не другий випадок, коли вибухають такі серйозні арсенали", - розповів Богдан.

Він зазначив, що така ситуації сталася вже в п'ятий раз, а це, в свою чергу, свідчить про системну роботу ворога.

"На жаль, нашим правоохоронним, розвідувальним органам не вдається це припинити, а головне - попередити. Якщо і на цей раз не буде вжито необхідних заходів безпеки і контролю, мова буде йти про остаточну безвідповідальність з нашого боку", - заявив експерт.

Також він підкреслив, що вибухнути може кожен склад.

"Але потрібно розуміти, що яким би не був цивільно-демократичний контроль над сектором безпеки і оборони, він повинен відбуватися в рамках закону "Про державну таємницю". Зараз багато журналістів і політиків намагаються з'ясувати, скільки чого і де лежить", - сказав Василь Богдан.

На думку генерала-лейтенанта, в умовах війни в нашій країні ми повинні уникати поширення пліток і сіяння паніки.

"Це веде до паралізації суспільства, і ми не повинні виказати ту інформацію, якою може скористатися ворог і нанести нам ще більших збитків", - підсумував ветеран зовнішньої розвідки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Чому в Україні горять військові склади: генерал назвав головну причину".