Повний розрив: з'явилася реакція РПЦ на рішення по томосу для України

У Росії впевнені, що надання томосу про автокефалію Української православної церкви завдасть катастрофічну шкоду, в першу чергу, православним віруючим на Україні.

Про заявив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков.

"Ситуація, з якою ми зараз стикаємося, абсолютно безпрецедентна і абсолютно для всіх нова. Це повний розрив з традицією і сприйняттям церковності, і, звичайно, все, що робить зараз Константинополь, завдасть катастрофічний шкоду, в першу чергу, для православних на Україні. тому що зараз почнеться щось страшне", - сказав він.

Волков додав, що надання томосу - "спроба підриву основ канонічного устрою всього православ'я".

"Ми говоримо про те, що ці сьогоднішні неканонічні рішення Константинопольського патріархату стосуються доль мільйонів людей, мільйонів віруючих, перш за все, на Україні і взагалі православного світу, оскільки це спроба підриву основ канонічного устрою всього православ'я", - сказав глава Синодального відділу Московського патріархату із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

На його думку, прийняття такого рішення загрожує трагічними подіями.

"Те, що ми стоїмо за півкроку від якихось надзвичайно, як мінімум, драматичних наслідків - абсолютно очевидно", - додав Легойда.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що потрібно зробити Україні для надання томосу.