Коли війська Путіна можуть почати нові атаки на Донбасі: дипломат дав тривожний прогноз

До "виборів" в так званих ДНР і ЛНР Росія готує нові атаки на Донбасі.

Про це повідомляє "5 канал".

Незаконні вибори на території окупованого Донбасу бойовики планують провести 11 листопада. За словами постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, це може служити основою для нового циклу російської агресії на українській території.

"Ні у кого з нас немає кришталевої кулі, щоб заглянути в майбутнє ... але є ознаки того, що так звані" вибори "можуть служити як стартовий майданчик в напрямку нового циклу російської збройної агресії", - заявив дипломат.

Як він додав, у реальності незаконні вибори приведуть до того, що ватажки збройних незаконних формувань займуть крісла незаконних органів. Посол підкреслив, що це "ніщо інше як провокація, знущання над Мінськом угод і суверенітетом України".

"Дуже прикро, що Кремль обрав шлях подальшого загострення ситуації замість повного виконання Мінських угод", - зазначив Єльченко.

Також він висловився, що такі дії Росії лише підірвуть Мінські угоди і завдадуть серйозної шкоди міжнародним зусиллям з врегулювання ситуації на Донбасі, яка виникла в результаті російської військової агресії і окупації частин української території.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Донецьку на ділянці в п'ятдесят метрів помітили відразу три білборда з агітацією нового ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна.