Україна провела випробування потужної зброї: опубліковані фото

Україна провела випробування українських ракет, що довело готовність країни захистити свої кордони на Чорному та Азовському морі.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, посилаючись на слова секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Випробування пройшли на військовому полігоні в Одеській області. Там була проведена льотна перевірка українських крилатих ракет, і відпрацьована система берегової оборони за допомогою модернізованого ракетного комплексу С-125.

"Завдання, яке було поставлено сьогодні для крилатих ракет, - перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей", - сказав Турчинов, додавши, що мета була знищена на відстані 280 кілометрів.

За його словами, для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнаний спеціальний пункт на острові Зміїний.

Крім того для посилення берегової оборони була здійснена перевірка точності і надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, які пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

"За результатами поразки плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулося 8 пусків під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже хороший результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря, і значно підсилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя", - підкреслив Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", 4 грудня морські піхотинці зі складу 36-ї бригади почали випробування десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр-ЛК", які нещодавно прибули до Одеси.