У податкового генерала часів Януковича знайшли чортову дюжину будинків під Києвом: відео

Глава податкової міліції часів Януковича Андрій Головач під час люстрації відбувся "умовним терміном" і зберіг численні активи, а через рік після вироку погасив судимість "за зразкову поведінку".

Про це йдеться в розслідуванні "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Андрія Головача заарештували в серпні 2016-го, а в грудні того ж року він уклав таємну угоду з прокурорами, нібито за цінні свідчення, і за словами Юрія Луценка сплатив до бюджету 130 млн грн., за що отримав вирок - 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік. І вже через рік, на початку 2018 го, погасив судимість - за зразкову поведінку.

ГПУ звинувачувала екс-податківця в участі в махінаціях з відшкодуванням ПДВ на суму в 3 мільярди гривень. На деякий час прокурори заарештували майно екс-топ-чиновника і його родичів. Стан Головача виявилося настільки вражаючим, що вразили навіть прокуратуру: 5 люксових автомобілів і мотоцикл, численні будинки під Києвом в закритому котеджному містечку, ресторани і елітні бутіки в Києві. Слідство оцінило майно в півмільярда гривень.

У серпні 2016-го генпрокурор Юрій Луценко особисто обіцяв на камери ув'язнення і повну конфіскацію майна Андрія Головача, але після засекреченої угоди зі слідством арешт з майна зняли, і як з'ясували журналісти, у нього залишилося навіть більше, ніж показали в ролику прокуратури.

Зокрема, у власності Головача частина одного з ТРЦ Києва - "Арени-сіті" - під назвою "Арена Интертейнмент". Зокрема, ресторатор Олег Шейнкера в кінці 2018 го після корпоративного конфлікту з Головач прямо назвав розважальний комплекс "Арена Интертейнмент" власністю екс-податківця.

Крім "Арени Интертейнмент", у сім'ї екс-податківця залишилося 13 будинків під Києвом в елітному котеджному містечку "Сонячна долина". З них 11 записані на свата Головача - дніпровського пенсіонера Валентина Шкілева, ще по одному на дружину і сина.

Приблизна вартість цих нерухомих інвестицій - 15 мільйонів доларів. На свата будинку переписали буквально за два місяці до арешту Головача, причому тоді їх було більше, частина вже продали.

Сервісна компанія, яка обслуговує це містечко, теж записана на свата - в його власності 85% активів. У сина Головача залишилися досить відомі столичні ресторани - "Горілка Гриль" і "Тієсто Гриль". А на самому екс-міліціонеру з дружиною залишилося дві квартири в новобудовах в центрі Києва.

У той же час, за словами генпрокурора, свобода коштувала Андрію Головачу 130 млн грн. Це вартість лише кількох будинків, які переписали на його свата напередодні арешту колишнього топ-податківця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ зробили важливу заяву по справі соратника Януковича, що втік з України.