RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Тимошенко розповіла, як зупинить втечу "мізків" з України

Нова влада створить необхідні умови, щоб кожен українець мав можливість жити та працювати в Україні.

Про під час віча мешканців смт Козова на Тернопільщині заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що сьогодні світ визначив головною цінністю інтелект людини.

Саме тому, "якщо ми хочемо бути успішною нацією, нам потрібно на нашій землі зробити всі умови для того, щоб наша молодь, науковці, підприємці – народ – жили тут, вдома".

Як зауважила Тимошенко, для того щоб люди не їхали за кордон у пошуках кращого життя, недостатньо лише підняти зарплати, оскільки повинен бути комплексний підхід.

Так, потрібно забезпечити людей правом і можливістю займатися підприємництвом: запровадити систему мікрокредитування.

"Кожен банк під готовий бізнес-проект даватиме фінансові ресурси без застави та під 3% річних. Ми запустимо цю модель", - пообіцяла вона.

У галузі охорони здоров’я, на її думку, необхідно запровадити медичне страхування, коли за працівника страховий внесок платитиме роботодавець, а за пенсіонерів, дітей і непрацюючих – держава.

Окрім того, як стверджує Тимошенко, зміни торкнуться й освіти: зростуть зарплати працівникам навчальних закладів, а вища освіта стане безкоштовною.

Молоді сім’ї, зазначає політик, отримають справді доступне житло, без першого внеску, під 3-4% річних і з терміном повернення кредиту від 15 і більше років.

Кажучи про пенсії, вона зауважила, що збільшити їх допоможе персоніфікована система. Згідно із планом Тимошенко, з першого дня роботи для кожної людини в державному банку відкривається окремий рахунок, на який будуть надходити пенсійні внески. Громадяни отримуватимуть нарахування депозитних відсотків на ці внески все життя, і коли людина вийде на пенсію, вона знатиме, скільки має коштів на рахунку, і зможе розпоряджатися цими грошима.

Не оминула увагою кандидат у президенти і зростання доходів людей, адже вони є передумовою економічного піднесення.

"Україна повернеться в глобальний простір як конкурент за своїх людей. І нас не будуть розбирати по світу", – підсумувала Тимошенко.