У США ввели нові санкції проти росіян за агресію в Україні: названі імена

15 березня Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти Росії.

Як повідомляє прес-служба відомства, обмежувальні заходи введені стосовно шести громадян і восьми компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

"Сьогоднішній крок спрямований на окремих осіб і суб'єкти, які відіграють важливу роль у невиправданих російських атаках на українські військово-морські судна в Керченській протоці, анексії Криму і підтримці незаконних сепаратистських виборів на сході України", - йдеться в повідомленні.

Все майно та інтереси у власності зазначених осіб блокуються, а особам у США заборонено здійснювати з ними будь-які операції.

У список потрапили чотири російських чиновника, які були причетні до нападу в Керченській протоці. Зокрема, це Геннадій Медведєв (заступник директора прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії), Сергій Станкевич (начальник прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії), Андрій Шеїн (заступник начальника прикордонної служби та начальник відділу берегової охорони Федеральної служби безпеки Росії) і Руслан Ромашкін ("начальник пункту управління командуванням Федеральної служби безпеки Російської Федерації для Республіки Крим та Севастополя").

Також в список потрапили двоє українських сепаратистів, які причетні до організації нелегітимних виборів у листопаді 2018 року на окупованій частині Донецької області. Це Олексій Олексійович Найденко ("заступник голови Центральної виборчої комісії" так званої "ДНР") і Володимир Юрійович Висоцький ("секретар Центральної виборчої комісії" так званої "ДНР").

У списку санкцій також вісім російських оборонних компаній, пов'язаних з діяльністю в окупованому Криму: Ярославський суднобудівний завод, Зеленодольський суднобудівний завод ім. Горького, АТ "Концерн Океанприбор", ПАТ "Зірка", АТ "Завод " Фіолент", "Судокомпозит", ТОВ "СК Консоль-Строй ЛТД" і ТОВ "Нові проекти".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Євросоюз прийняв рішення ввести санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці.