Українським військовим серйозно піднімуть зарплати: кому пощастить

Українським військовослужбовцям, які перебувають на першій лінії оборони в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, підвищать зарплати на 5 тисяч гривень.

Про це чинний президент Петро Порошенко повідомив через свій акаунт в Twitter.

Він зазначив, що відповідне доручення вже дав міністру оборони, і найближчим часом окремі захисники України на фронті будуть отримувати близько 17 тисяч гривень.

"Дав доручення міністру оборони підняти доплати військовослужбовцям за перебування на першій лінії на 5 тисяч гривень - до 17 000", - зазначив він.

За запевненням Порошенко, також військовослужбовцям продовжуватимуть платити ставку, відповідно, їх зарплати будуть досягати 27 тисяч гривень і вище. Таким чином, пункт з програми Петра Порошенка перед виборами 2014 року про виплату зарплат військовим на рівні тисячі гривень в день буде повністю виконаний.

"Таким чином ми виходимо на суму, що перевищує 27 тисяч грн. Як ми і говорили, український воїн буде отримувати майже 1000 гривень в день", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували інфографіку змін фінансового забезпечення та пенсій українських військових за кілька років.