​Під Харковом суд прийняв рішення по мажору, який убив військового: фото, відео і деталі гучної справи

Суд залишив під вартою спортсмена з Лозової Харківської області, який на грунті ревнощів одним ударом убив чоловіка.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Лозовій суд ухвалив для підозрюваного у вбивстві Максима Кібалко тримання під вартою до 22 серпня", - йдеться у повідомленні.

Місцеві жителі бояться, що вбивцю відкуплять і йому вдасться уникнути покарання.

"Максим після служби зайшов в гості до брата і матері, стояв курив на балконі. Артем проходив повз із дівчиною. Та махнула чи щось сказала Максиму, і він відповів. Тоді Артем викликав Максима з квартири на розмову. Він вийшов, і той завдав йому удар, після якого Максим впав і вдарився об камінь головою. В результаті у людини роздроблений череп", - розповідає Надія Дзюба.

Від удару Максим Кибалко знепритомнів і ще день пролежав у комі. Врятувати хлопця медикам не вдалося.

У поліції кажуть: за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину.

"Провадження відкрито за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу", - заявила прес-секретар Лозівської поліції Анастасія Василенко.

Після того, що сталося пройшло одне судове засідання щодо обрання запобіжного заходу, але затримувати Артема Песиголовця не стали, оголосили в суді перерву і відпустили його гуляти до понеділка, 24 червня.

"Просимо всіх небайдужих громадян прийти у приміщення суду на 8:45 щоб нагадати владі, що ми не дозволимо ставитися до лозовчанам як до бидла. Люди, не будьте байдужими! Ніхто не застрахований від ситуації, яка сталася з Максимом. Просимо приєднатися до акції всі громадські організації і партії міста Лозова та Лозівського району ", - кинули клич організатори акції в усі лозівські паблік.

Як повідомляв "Апостроф" 23 червня помер член команди "Громадянської позиції" Олександр Комарницький, якого у Вінниці побили поліцейські.