Циклон Otto несе в Україну небезпечну погоду: кому чекати від природи сюрпризів

З 27 червня до України приходить циклон Otto, який несе за собою серйозні температурні зміни - дощі, грози і сильний вітер.

Про це повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"Циклон Otto, який рухається з Прибалтики, тягне за собою ще й купу родичів. Уздовж його атмосферного фронту, який якраз завтра прийде в Україну, очікуються дощі та грози та інші метеорологічні явища", - повідомила вона.

Так, за її словами, циклон створює температурний контраст, і в окремих районах його проходження по країні можливі сильні зливи, град та шквали.

"27-го червня грозові дощі пройдуть у західних та північних областях України, а в другій половині дня місцями в центральній частині і в Одеській області. На Сході, на значній частині Півдня переважатиме суха погода", - зазначила синоптик.

Наталія Діденко додала, що в зв'язку з приходом циклону в усіх областях країни, крім Сходу і Півдня, очікується сильний вітер. Також вона попередила про погіршення самопочуття у зв'язку з температурними змінами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики повідомляли, що в липні погода в Україні буде досить спекотною, але при цьому по всій країні очікуються дощі.