RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Україні вводять нові правила для посилок із-за кордону: скільки і кому платити

З 1 липня 2019 року вступають в дію зміни Податкового кодексу, які стосуються оподаткування посилок із-за кордону.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

Тепер, якщо вартість товарів в посилці сумарно перевищує 100 євро, одержувач-фізособа зобов'язаний сплатити податок на додану вартість. Раніше цей поріг становив 150 євро.

Додаткових платежів буде два: ПДВ 20% і мито 10%. Все це одержувач повинен буде сплатити тільки з суми, яка вийшла за межі 100 євро. Тобто за посилку, всередині якої товарів на 140 євро - з урахуванням вартості доставки - зверху потрібно додати 8 євро ПДВ і 4 євро мита.

Для розрахунку суми буде застосовуватися курс НБУ, встановлений на 00:00 дня подання митної декларації або визначення податкових зобов'язань.

Правило "100 євро" діє для фізичних осіб. Для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців безмитний ліміт залишається на рівні 150 євро.

Влада впевнена, що зміна, перш за все, вплине на тих, хто обходить правила ввезення міжнародних посилок.

Зміни не торкнуться правил особистого ввезення: сумарна вартість ввезених товарів - до 500 євро (до 1000 євро в аеропортах) податком не обкладається. Це якщо перетинати кордон не частіше разу на три доби. Якщо частіше, доведеться обмежитися сумою в 50 євро. Або сплачувати податок.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розгорається скандал за участю поштового оператора з доставки посилок з Італії Post Service Group.