​Це все мерзосвітно: Кікабідзе висловився про російських окупантів у Грузії та Україні

У Кремлі панує уряд старих понять, а це цей час вже давно минув, вже давно почався рух в інший бік.

Таку думку висловив популярний грузинський актор і співак Вахтанг Кікабідзе, передає видання DW.

"Тема Росії - це вічна тема. Там (в Абхазії і Південній Осетії, - ред.) йде повзуча анексія, там постійно пересувають кордон, викрадають людей і потім просять за них викуп. Людина живе за загородженням на одній стороні, а дружина похована на іншому боці, і церква також на іншому боці. І він не може ні піти до церкви, ні принести квіти на могилу. Це все мерзосвітно - є такий вислів у росіян", - зауважив актор.

Але, за його словами, не дивлячись на агресію і негативний вплив Росії, туристи продовжують відвідувати Грузію і залишаються задоволені.

"Туристи їдуть дуже задоволені. Туристів було багато. Зараз Путін закриває повітряне сполучення, але люди все одно будуть приїжджати через інші країни, я впевнений. Я весь час повторюю - у них дуже поганий, нікудишній сценарій", - вважає актор.

Кікабідзе переконаний, що, незважаючи на всі спроби роздрібнити Україну і Грузію, Кремль зазнає фіаско, тому що українці і грузини дуже люблять свою батьківщину.

"Так, років 15-20 тому я дивився виступ Жириновського, він говорив про поділ Грузії на губернії, а депутати слухали і аплодували. План в тому, щоб роздрібнити Грузію, зробити так, щоб тут погано жилося, і щоб потім Кремль сказав: ми вам допоможемо. І вони підуть сюди, ось це і є план.

Маленьку країну погубити дуже легко. А більшу - важко. Не треба було їм лізти в Україну, це не маленька країна, і вони свою батьківщину дуже люблять", - підкреслив артист.

Кікабідзе розповів, що грузини постійно відчувають загрозу з боку Росії, очікують чогось поганого, але молоде покоління не сидить склавши руки, а діє, виходить з протестами.

"Люди живуть в очікуванні чогось дуже поганого. І зараз це вирвалося назовні, тому така величезна кількість студентів вийшло. Вони дивляться на життя по-іншому, це треба враховувати. Все-таки в Кремлі уряд старих понять, а це час вже давно пройшло, вже давно почався рух в інший бік", - зауважив актор.

Кікабідзе також зазначив, що Росію дуже дратує те, що Грузія (як і Україна, - ред.) прагне в НАТО, прагне до Заходу, і бажає бути демократичною країною.

Як повідомляв "Апостроф", легендарний грузинський співак і актор Вахтанг Кікабідзе дуже зрадів розпаду СРСР і вважає, що Росія рухається в тому ж напрямку.