Кримчани дихають хімікатами: з'явилися свіжі дані про забруднення повітря

На кримському півострові у структурі окупантів під назвою "Гідрометцентр Криму" заявили про підвищений рівень забруднюючих речовин у повітрі двох населених пунктів - Армянську і Красноперекопську.

Дослідження щодо цього опублікував сайт створеної російськими окупантами структури.

Проби бралися фахівцями центру з 22 по 29 червня. В Армянську згідно з даними спостережень двох постів (визначені показники - зважені речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, формальдегід, фтористий водень) відзначений стандартний індекс зважених речовин, для оксиду вуглецю індекс склав 1, для хлористого водню - 2, для фтористого водню - 1 (два показника підвищені). Таким чином, рівень забруднення атмосферного повітря був визначений як підвищений.

У Красноперекопську відзначений індекс зважених речовин 2 (підвищений), для оксиду вуглецю - 1, для хлористого водню - 4 (дуже високий). Рівень забруднення атмосферного повітря визначався як підвищений.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці червня жителі Армянська на півночі анексованого Криму скаржилися на погане самопочуття. Вони пов'язували ситуацію з погіршенням екологічної обстановки в місті.