З'явилися подробиці біографії нового командувача ООС на Донбасі

Новий командувач Операції Об'єднаних сил на Донбасі, Володимир Кравченко, який був призначений 5 серпня замість Олександра Сирського - особистість непублічна.

З відкритих джерел про нього можна дізнатися, що Кравченко раніше служив начальником оперативного командування "Північ", яке розташоване в Чернігові. На цю посаду його призначили в 2017 році. До цього він був заступником начальника штабу ОК "Північ".

Звання генерала Кравченку присвоїли в грудні 2014 року указом Петра Порошенка.

Про непублічність нового командувача говорить те, що у нього немає власних сторінок в соціальних мережах, а також сторінки у Вікіпедії, на відміну від усіх його попередників на цій посаді.

Призначений Кравченко, знову таки, на відміну від своїх попередників, був простим указом, без офіційного представлення президентом і поїздки на Донбас з прес-конференцією.

З декларації нового командувача ООС можна дізнатися, що його дружина, Любов Василівна, працює в тій самій військовій частині. У 2018 році вона придбала 72-метрову квартиру в Чернігові, а її чоловік за рік до цього - близько гектара землі в селі Вознесенське, в тій же області.

Живе подружжя Кравченко в основному на зарплату, мають кредитний борг в різних банках загальним розміром близько 300 тисяч гривень.

Генерал-лейтенант задекларував представницький "Мерседес" 1998 року випуску.

У Володимира Кравченка двоє синів - Ігор і Олександр.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", попередник Кравченка, Олександр Сирський був призначений командувачем ООС 6 травня 2019 року.