У Дніпрі влада "похазяйнувала" на могилах загиблих бійців, викликавши хвилю гніву: фото

У Дніпрі розгорівся гучний скандал через самоуправство комунальників, які зняли синьо-жовті прапори, що встановлено на Краснопільському кладовищі біля могил загиблих на Донбасі бійців.

Про це в Facebook повідомила Галина Пугачова, син якої вважається безвісти зниклим.

"Коли я побачила, що було встановлено прапори, відразу спало на думку: хлопців не забули і про них пам'ятають .... і далі активісти почали встановлювати державні прапори на всі-всі могилки! Кому вони заважали в адміністрації, що їх зірвали ... ., ще були зламані хрести на могилах невідомих солдатів, ті, хто під номерами - це ж гірше вандалізму, якщо робиться з розпорядження адміністрації міста Дніпро", - написала вона.

При цьому, директор департаменту соціальної політики мерії Дніпра Юлія Дмитрова уточнила, що прапори зняли на період благоустрою кладовища.

За її словами, до Дня Незалежності України ініціативна група без узгодження з міською владою і адміністрацією кладовища встановила на цвинтарі кілька десятків металевих флагштоків з прапорами.

Встановленим прапорам не могли гарантувати збереження на кладовищі, адже вони - в зоні постійного впливу вітрів. Крім того, на адресу мерії почали надходити скарги. За її словами, прапори і флагштоки було знято акуратно і зараз зберігаються в адміністрації кладовища.

Відзначимо, що в серпні за рахунок волонтерів і активістів було встановлено на могилах бійців на Краснопільському кладовищі вісім прапорів батальйону "Донбас" і 21 прапор України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Тернополем розгорівся скандал через меморіалу загиблим героям.