Коли Україна переходить на зимовий час: дата і поради лікарів

В Україні перехід з літнього на зимовий час відбудеться в ніч з 26 на 27 жовтня - о 4 годині ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

За словами експертів, перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але для адаптації все одно знадобиться близько двох тижнів.

Медики радять ще до переведення стрілок годинника скорегувати час вечері і сну, відмовитися хоча б на деякий час від кави і алкоголю, постаратися проводити час на свіжому повітрі. Крім того, важливо уникати надмірних фізичних навантажень, дотримуватися правильного харчування і провітрювати спальню перед сном.

Як відомо, перехід на літній і зимовий час вперше ввели в Великобританії в 1908 році, щоб економити енергію. У СРСР почали переводити стрілки годинника тільки в 1981 році. Зараз понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час, не переходять - 161. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості прийнята постанова була скасована.

Як повідомляв "Апостроф", у жовтні українці зможуть відпочивати на один день довше у зв'язку зі святкуванням Дня захисника України.