Осіннє рівнодення: що можна і категорично не можна робити в цей день

День осіннього рівнодення 23 вересня - початок астрономічної осені - є старовинним святом, яке українці називали "збором врожаю".

У цей день накривали великий стіл - чим більше страв, тим "ситніше буде життя родини" цілий рік. Частування дозволялося брати собою на роботу і ділитися з колегами. Серед продуктів на столі обов'язково мають бути яблука. Було прийнято "спалювати негатив" - на папері перераховували, від чого хотіли б позбутися (борги, невдачі, хвороби) і спалювали лист.

У цей день прийнято вважати, що будь-які прохання і молитви, звернені до вищих сил, досягнуть мети. Також предки будували плани на майбутнє, які потім збувалися. Прийнято було викидати непотрібні речі і проводити велике прибирання.

Експерти пропонують в цей день відмовитися від шкідливих продуктів, відвідати лікаря або записатися на огляд. Також пропонується відмовитися від усього зайвого: боргів, залежностей, почати дієту, щоб пішла зайва вага.

Щодо того, чого не можна робити на це свято, пропонується відмовитися від зневіри і негативних думок, а також вживання шкідливих продуктів.

Раніше "Апостроф" розповідав, що потрібно і чого не можна робити на свято Різдва Пресвятої Богородиці.