Світлична розповіла в ООН про тенденції розвитку України

В рамках 74-ї Генеральної Асамблеї ООН пройшло засідання Третього Комітету ГА ООН, де було заслухано доповідь запрошеного спікера від України Юлії Світличної.

Про це повідомила глава ХОДА у себе в Facebook.

Так, глава Харківської області Юлія Світлична на запрошення організаторів стала одним з трьох спікерів про Україну і представила доповідь про тенденції розвитку країни в умовах вимог часу.

На думку Світличної, очевидний запит суспільства на зміну патріархальних норм на всіх рівнях влади.

"Розвиток суспільства неможливий без зняття негативних фільтрів з соціальних ліфтів, формування вільного економічного простору і обмеження монополій. Питання толерантності та забезпечення рівного доступу до ресурсів очевидні на даному етапі розвитку, як світу, так і України зокрема", - повідомила вона.

Крім теоретичної частини доповіді, Юлія Світлична представила успішні варіанти вирішення проблем розвитку на прикладі Харківської області.

Форум "Участь жінок-політиків в регіональному управлінні" проходить в Третьому комітеті ГА ООН у рамках 74-ї Генеральної Асамблеї з метою напрацювання нових підходів у соціальній та гуманітарній політиці країн-учасниць. Крім обговорення успішних прикладів участі жінок на різних рівнях управління, за підсумками форуму будуть надані рекомендації, спрямовані на досягнення Цілей сталого розвитку ООН, і подальшу роботу Організації з питань гендерної рівності.