На окупованому Донбасі засвітився "сірий кардинал" Путіна: з'явилися подробиці

В окупований бойовиками Донецьк прибув помічник президента Росії Владислав Сурков.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "Новости Донбасса".

"Судячи з того, що крім інформації про відвідування ДНР В.Ю. (Владислава Юрійовича Суркова - ред.) більше нічого не просочилося - серед присутніх на нарадах немає любителів України, що зачаїлися", - написав "депутат" так званої ДНР Владислав Бердичівський (Бриг) в своєму Telegram-каналі.

Раніше про приїзд Суркова писали анонімні Telegram-канали. Зокрема, Бердичівський поділився і відреагував на публікацію лояльного керівництву ДНР каналу "Охоронець".

"Зачастили в Донецьк з Москви гості. Просочилася інфа, що в республіці Владислав Сурков. Також заїхав в ДНР відомий в певних колах як фахівець з інформаційних воєн, кадровий розвідник, член наукової ради при Раді безпеки Російської Федерації Андрій Манойло", - йдеться в повідомленні.

За даними "Охоронця", Манойло провів закриті лекції по стратегії і тактиці інформаційних війн в Донецьку і Єнакієвому.

"З ким зустрічався Владислав Юрійович (Сурков - ред.), крім глави ДНР, поки неясно", - наголошується в публікації.

Відзначають, що Сурков ще минулої осені пообіцяв главі так званої ДНР Денису Пушиліну приїхати в Донецьк. Це сталося перед "виборами" глави незаконної республіки, на яких Сурков підтримав Пушиліна.

Як повідомляв "Апостроф", екс-головного редактора РІА "Новини-Україна", Кирила Вишинського, звинуваченого в Україні за підозрою в державній зраді, призначили в Росії членом Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини.