RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На сайті Кабміну з'явилась петиція щодо омани споживачів виробником курятини "Епікур"

Українці закликали уряд ввести кримінальну відповідальність за оману споживачів виробниками продуктів харчування.

Відповідна петиція була розміщена на сайті Кабінету міністрів України.

За даними авторів петиції, окремі виробники продуктів харчування штучно підвищують вартість продукту за рахунок вигаданих переваг, закладених у рекламних кампаніях та піар-ходах. До прикладу наведено ринок курятини.

Нещодавна експертиза показала, що жоден український виробник курятини не використовує антибіотиків та гормонів. Натомість виробник курятини "Епікур" стверджує, що єдиний у цьому і за рахунок цього підвищує вартість продукту майже до 170 грн/кг.

"У своїх рекламних та піар-лозунгах виробник курятини "Епікур" вказує, що вимушено продає продукт за завищеними цінами, оскільки відмовився від застосування антибіотиків та гормонів. Результати тестів стверджують, що така аргументація підвищеної ціни є відвертою маніпуляцією та брехнею з боку виробника. Водночас, споживач, який може не слідкувати за усіма тестуваннями може довіряти такому виробнику і переплачувати кошти за продукт", - йдеться в петиції.

Експертиза курятини "Епікур" також показала, що виробник маніпулює масою продукту, вказуючи замість ваги нетто (вага продукту) - вагу брутто (вага продукту + пакувальні матеріали). Тобто покупці курятини "Епікур" сплачують не лише за сам продукт, а й за пакувальні матеріали.

Виробником курятини "Епікур" є Володимир-Волинська птахофабирка, що належить родині ексрегіонала Михайла Добкіна.