RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Майже півсотні українців застрягли в аеропорту Берліна: спливли скандальні подробиці

У неділю, 1 грудня, в аеропорту Берліна (Нымеччина) "Шенефельд" застрягли майже півсотні громадян України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформагентство "Укрінформ".

Люди не змогли вилетіти своїм рейсом на батьківщину через великі черги на паспортному контролі. Це, зокрема, пасажири трьох рейсів - "Берлін-Київ" авіакомпанії Raynair, "Берлін-Київ" і "Берлін-Львів" авіакомпанії Wizzair.

"Пасажири почали дзвонити в посольство, розповідати, що в цілому 49 громадян не потрапили на рейси, незважаючи на те, що приїхали за 2 години до вильоту", - відзначили в консульському відділі.

Диппредставництво негайно зв'язалося з поліцією аеропорту, яка підтвердила факти вильоту кількох рейсів в певний проміжок часу в неділю без частини пасажирів, які придбали квитки. Мова йде не тільки про громадян України і не тільки про рейси в Україну.

Керівництво аеропорту стверджує, що пасажири пізно прийшли на посадку через запізнення на паспортному прикордонному контролі.

Авіакомпанії вирішили не чекати пасажирів, оскільки це загрожує їм великими штрафами, лоукостери повинні чітко дотримуватися графіка. У разі порушення цієї вимоги авіакомпаніям можуть взагалі заборонити польоти з даного аеропорту.

Зараз перевізники намагаються вирішити питання відправки пасажирів іншими маршрутами або в інший день.

У свою чергу керівництво "Шенефельда" і дипломати радять пасажирам прибувати в аеропорт заздалегідь, адже прибуття за 2 години до вильоту не завжди дозволяє пройти паспортний контроль. Посиленням заходів безпеки, а також велика щільність рейсів значно збільшує час проходження на посадку.

Як повідомляв "Апостроф", 28 листопада туманна погода спричинила скасування і затримку низки рейсів в розкладі Міжнародного аеропорту "Харків".