Вбивці на волі: суд Харкова виніс вирок терористам, яких передадуть Росії

Винним у теракті біля Палаці Спорту під час "Маршу гідності" 22 лютого 2015 року в Харкові винесли вирок і відпустили з-під варти.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на UA: Харьков.

Віктора Тетюцького, Сергія Башликова та Володимира Дворнікова засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Але до вступу вироку в силу утримання під вартою їм замінили на особисте зобов'язання та звільнили прямо у залі суду.

Запобіжний захід чоловікам змінили, посилаючись на домовленності України 9 грудня у Парижі про обмін полонених. Тетюцького, Башликова та Дворнікова можуть обміняти у проросійських бойовиків на українських військових. Принаймі, російська сторона включила їх у список на обмін.

Розлючені містяни влаштували під судом акцію протесту. Поліція закрила доступ до приміщеня усім, окрім учасників процесу.

Нагадаємо, що під час теракту 22 лютого 2015 року від підриву протипіхотної міни, яку заклали на дорозі, загинули 52-річний Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та 37-річний поліцейський Вадим Рибальченко.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, обмін полоненими між Україною та проросійськими бойовиками ДНР та ЛНР може відбутися 29 грудня. Вже зараз 40 осіб, яких Україна хотіла передати на підконтрольні бойовикам території, попросили виключити свої прізвища зі списків на обмін. Найближчими днями координатор Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш буде з'ясовувати, чи було бажання людей добровільним.