RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це наша земля: боєць ООС потужного висловився про війну на Донбасі, фото

У зоні проведення Операції Об'єднаних сил боєць ВСУ з Кіровоградської області, який тримає оборону Мар'їнки, горить бажанням повернути окупований Донбас.

Його розповідь опублікували волонтери на сторінці фонду "Повернись живим" в Facebook.

За словами бійця на ім'я Роман, незважаючи на всі домовленості про припинення вогню, російсько-окупаційні війська продовжують обстріли, переважно вночі. Стріляють з автоматів, кулеметів, б'ють з гранатометів, підготували до використання озброєння БТР.

"Спостерігаємо, обороняємося, тримаємо позиції, хоча хочеться рухатися вперед. Це наша країна, наша земля. Пішли забрали своє - і все. Ми ж у себе вдома. Якщо в ваш будинок прийшла чужа людина, ви ж її виженете", - висловив свою бажання боєць.

Родом Роман з Кіровоградської області, але в мирному житті багато поїздив Україною - жив в Одесі, Миколаєві, Криму (ще до анексії). До війни він працював на будівництві, робив ремонти.

Контракт підписав минулого року, до цього змушений був доглядати за літніми батьками. Причиною піти в армію була загибель сусіда, який пішов добровольцем і пропав під Іловайськом.

"Його розпізнавали по ДНК, тіло не можна було скласти докупи. Ховали в цинковій труні. Його батьки дуже важко пережили це", - згадує Роман загиблого друга, далеко не єдиного з тих, що віддали життя за Україну.

Кожна така втрата болить, змушує пам'ятати і продовжувати справу тих, хто воював проти ворога.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери поділилися цікавою історією про батька і сина, які служать в ЗСУ і захищають Україну пліч-о-пліч.