Україна отримала перші вертольоти Airbus: опубліковані фото

Сьогодні, 3 січня, в Україну прилетіли два гвинтокрили від французької компанії Airbus Helicopter для Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що два гелікоптери Н125 дуже економічні, тому підходять для підготовки льотного складу.

"Сьогодні у рамках контракту з французькою компанією Airbus Helicopter ми отримали ще два вертольоти Н125. Вони виконуватимуть завдання з моніторингу державного кордону. Загалом у рамках контракту ми вже отримали п’ять гелікоптерів Н225 для рятувальників та гвардійців. Окремо планується запустити Сервісний центр для обслуговування цієї техніки", - сказав Сергій Яровий.

У свою чергу Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зауважив, що у порівнянні з Мі-8, який є на озброєнні ДПСУ зараз, новий екземпляр економічніший в 4-5 разів.

"Пілоти-прикордонники готові до роботи на вертольотах даного типу. В подальших планах – розгорнути ще дві ескадрильї пілотів. Але це буде тоді, коли ми матимемо графік надходження нових гелікоптерів", - відмітив очільник ДПСУ.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що Н125 – це лідер у лінійці легких гелікоптерів. Держприкордонслужба обрала саме цю модель, бо вони пристосовані, щоб моніторити поточну ситуацію на кордоні.

"Надалі моделі Н125 прилітатимуть в Україну вже зі спеціальним обладнанням для спостереження. Два гелікоптера, які прибули сьогодні, будуть використовуватися для підготовки пілотів – прикордонників. Не дивлячись на порівняно невеликий розмір, ця машина має велику стабільність польотів, на борт може підняти до 6 членів екіпажу, відсутність вібрації у салоні, що необхідно для роботи оператора та тривалий час перебуває у повітрі без дозаправки", - сказав Сергій Гончаров.

Нагадаємо, що стало відомо як виглядатиме перспективний турецько-український безпілотний винищувач.